Kurs i akupressur

Kurs/Utbildning i akupressur & ansiktsakupressur (fyra dagar: 2 dagar om akupressur på kroppen, 2 dagar om ansiktsakupressur)

Denna kurs är mycket prisvärd, har fått mycket beröm och positiv feedback från tidigare kursdeltagare. Se omdömmen här

Akupressur – är den populäraste behandlingsmetoden inom Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) i Kina och överallt i världen. Det är en beprövad metod för att bota eller minska smärta i kroppen. Används t. elx. vid huvudvärk, migrän, värk i nacke, axlar, ryggskott, ischias, ledvärk, inflammation i benhinnor.
Men man kan också framgångsrikt behandla många andra hälsoproblem med akupressur, t ex mage-tarm problem, klimakteriebesvär, menstruationsbesvär, psykosomatiska problem i form av stressrelaterade syndrom som trötthet, nedstämdhet, sömnproblem o s v.

Ansiktsakupressur är dels en behandlingsmetod för att bli vackrare. Med ansiktsakupressur får man en riktig ansiktslyftning, t ex ökar hudens elasticitet, rynkor kring ögon, på pannan och runt munnen minskar liksom storleken på porerna i ansiktet. Dels kan man med ansiktsakupressur behandla en rad hälsoproblem, t ex ansiktsförlamning, spänning i käken, torra ögon, bihåleinflammation o s v.
Ansiktsakupressur kan också påverka hela kroppen också, t.ex. höjs immunförsvaret och hormonfunktionerna. Stressen minskar och det psykiska välbefinnandet ökar.

Med kursen i akupressur lär du dig att behandla smärta och psykosomatiska problem i kroppen.

Med kursen i ansiktsakupressur lär du dig att ge estetisk behandling för ansiktet, men också att ge behandling för hälsoproblem som huvudvärk, tinnitus, spänning i käkmusklerna, bihåleinflammation …

Kursmoment:
Traditionell Kinesisk Medicinsk Teori (TCM)
Ying och Yang
De fem elementen
Kroppens fem substanser
De 14 meridianerna och 120 akupunkturpunkterna i kroppen och deras funktioner
Kurs lärar dig om Kroppsakupressurs Behandling för smärtan och hälsoproblem
Kurs lärar dig om Ansiktsakupressur för skönhet och för hälsoproblem
Kurs lärar dig om Akupressur Behandling för olika sjukdomar
Kursledare: Zhao Ming
Kursplats: Östra Mårtensgatan 15, 4 vån Lund
Information: www.tcm.zhao-ming.com
Anmälan: zhaoming.sun@gmail.com

eller tel. 073 999 7586

Kursdatum för 2023-2024:
Startar datum: 15-16/7 och 22-23/7 2023. Alla fyra dagar är på lördag/söndag mellan kl: 09:00 –till 16:00.
Nästa kurs tid: 12-13/8 och 19-20/8 2023. Alla fyra dagar är på helg.
Nästa kurs tid: 16-17/9 och 23-24/9 2023. Alla fyra dagar är på helg.
Nästa kurs tid: 14-15/10 och 21-22/10 2023.
Nästa kurs tid: 18-19/11 och 25-26/11 2023.
Nästa kurs tid: 13-14/1 och 20-21/1 2024.
Nästa kurs tid: 2-3/3 och 9-10/3 2024.
Nästa kurs tid: 13-14/4 och 20-21/4 2024.
Nästa kurs tid: 18-19/5 och 25-26/5 2024.
Nästa kurs tid: 15-16/6 och 22-23/6 2024
Kursen återkommer därefter ungefär varannan månad. Jag kan också ändra tiderna så att de passar era önskemål.

Pris: 8800 kr. Denna kurs är mycket prisvärd, har fått mycket beröm och positiv feedback från tidigare kursdeltagare. Om du vill delta bara 2 dagars kurs, kan du betala 5200 kr.

* Vilkor: I samband med anmälan gör du en delbetalning på 1.500 kronor till bankgiro 5100-2921. Resten, 7300 kr, betalar du en vecka innan kursen börjar.
Kursen ges under förutsättning att den samlar tillräckligt med deltagare. Om kursen inte skulle bli av är du garanterad att få tillbaka de redan erlagda pengarna.

Kursomdöme

17 reaktion på “Kurs i akupressur

 1. Jag har gått kursen i Akupressur. Mycket givande och intressant kurs med en mycket kunnig lärare! Kan varmt rekommendera kursen!
  /Marie

 2. Akupressur = En fantastisk utbildning!

  Mycket bra bemötande av läraren! Mycket fina information inom områden!

  Bra plats, fin och ljus lokal, tålmodig lärare……Kursen rekommenderas hjärtligt.

  /// Mladenka

 3. Beatrice: Zhao Mings Akupressur Kurs är en fantastiskt utbildning har jag haft. Mycket kunskap har jag lärt mig genom kurs, och lärare är väldigt kunnig, och tålmodig. Jag rekommendera Kurs!

 4. Christina L: Kurs gav mig nya kunskap inom TCM, kurs är praktiskt, och jag lärde mig mycket om behandlings metod och erfarenhet av Zhao Ming, hon är en fantastisk lärare och mycket kunnig!
  Rekommendera Kurs hjärtligt!
  Christna L

 5. Bra kurs i TCM och Zhao Ming är väldigt kunnig inom området. Glad jag valde en akupressur kurs där lärare är från kina, så man får beläst kunskap. /Berit

 6. Jag har gått 4 dagars kursen i Akupressur. Mycket inläring och mycket kunskap och mycket intressant kurs med en mycket kunnig lärare! Vill gå vidare om det finns forsättnings kurs t ex Feng Shui och öron akupunktur. Kan varmt rekommendera kursen!

 7. Fantastisk kurs med roliga och lärorika moment. Läraren är proffsig inom sitt område.
  Rekommenderar kursen varmt

 8. Jätteintressant kurs. Man får mycket kunskap från en proffsig lärare. Zhao ming är jättetrevlig och kan verkligen det hon gör.
  Rekommenderar kursen varmt.

 9. Undertecknad har denna månad genomgått den aktuella kursen:
  Sammanfattningsvis utmärkt blandning i proportionerna av teori och praktik; stringenta genomgångar av relevanta fakta åtföljda av intensiva och givet lärarens koncentrerade närvaro ytterst givande praktiska övningar inkluderandes genomgångar av symtomspecifik behandling.
  En utmärkt introduktion till detta, relativt västerländsk medicin, holistiska tänkande kring sjukdomssymtom och detta under närvaron av den härligt kunniga lärarinnan.
  / Kajsa Oscarson , legitimerad läkare

 10. Den här akupressur kurs är mycket lärorik och intressant.
  Läraren Zhao Ming är kunnig och förklarar alla punkter en efter en på lätt sätt så att man kan förstå utan förvirring. Genom att öva på varandra kan man efterhand många punkter redan på platsen.
  Teorin är också väldigt intressant då det är ganska annorlunda än västlig medicin.
  Jag rekommenderar kursen varmt båda till dem som jobbar som tex massör och de som vill använda tekniken hemma!

 11. En kurs jag varmt kan rekommendera om du vill utöka dina kunskaper eller lära dig nytt. Zhao Ming är en generös lärare som delar med sig av sin kunskap på ett utomordentligt sätt.
  Jag kommer att ha stor nytta av den i mitt arbete.

 12. Zho är oerhört kunnig och hon lär ut på ett effektivt och praktiskt sätt. Hon har många års erfarenheter inom kinesisk medicin, akupunktur och akupressur.

 13. Underbart kurs har jag gått. Jag lärde mig mycket kunskap inom TCM, både teoriska och praktiska. Rekommenderar kurs varmt!
  Sara. L

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *